Alppiruusu 'Axel Tigerstedt' FinE

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
45,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

 

Alppiruusu 'Axel Tigerstedt'in nuput ovat vaaleanpunaiset. Kukat avautuvat vaaleanpunaisina, mutta muuttuvat pian puhtaanvalkoisiksi. Nuoret versot ja puhkeamassa olevat lehdet ovat hienon, vaalean nukan peittämät. Myöhemmin lehdet ovat sileät ja tummanvihreät. Niiden alapintaa koristaa ohut ruskea karvoitus. 'Axel Tigerstedt' on säännöllisen pyöreälatvuksinen, leveä ja tuuhea pensas. Se saavuttaa täyden pituutensa noin kymmenen vuotiaana. 

 

Tämä lajike on nimetty Arboretum Mustilan perustajan pojanpojan  ja säätion ensimmäisen toiminnanjohtajan Axel Tigerstedtin (1930-2010) mukaan.
 Lajikkeen emona on ollut mustilanalppiruusu (R. brachycarpum var. tigerstedtii) ja pölyttäjänä nikonalppiruusu (R. degronianum).


Kasvuvyöhyke: I-IV
Tieteellinen nimi: Rhododendron 'Axel Tigerstedt, Tigerstedtii-Ryhmä
Myyntikoko: astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 1,5-2 m
Kukinta: kesäkuu, valkoinen
Kasvupaikka: puolivarjo-varjo, kukkii runsaammin puolivarjossa
Kasvualusta: tuore-kostea, vähä-keskiravinteinen, hapan

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Suomessa jalostetut alppiruusut, Demotuoteryhmä, Demotuoteryhmä