Trädgårdssäsongen är som bäst. Välkommen och bekanta dig med vårt fina urval - på webben eller i butiken!
Den läckra, inhemska jordärtskockan. Jordärtskockan är en mångsidig och läcker rotfrukt som erbjuder många möjligheter till matlagning. Växten härstammar från Nordamerika och kom till Europa redan på 1500-talet. Knölarna är växtens svullna underjordiska stammar som innehåller rikligt med inulin - kostfiber som har många hälsofördelar.
Med sin milda smak är jordärtskockan perfekt till soppor, gratänger, grytor och stuvningar. Du kan också njuta av jordärtskockan rå i sallader eller som mellanmål. Dess användning är enkel och mångsidig och den passar både vardags- och festmat.
Jordärtskockan kan planteras antingen på våren eller på hösten. Skörden tas så sent som möjligt på hösten när knölarna har uppnått full mognad. Jordärtskockan växer 1,5-2 m hög och blommar med gula blommor i augusti-oktober. Den är lättodlad och trivs bra i olika jordtyper.
Förpackningen innehåller 7-10 knölar. Knölarna har odlats i Finland.
Vetenskapligt namn | HELIANTHUS tuberosus L. |
Försäljningsstorlek | 500 g |
Årighet |
|
Planteringsavstånd | 50-60 cm |
Radavstånd | 70-100 cm |
Sådjup | 10-15 cm. |
|
|
|
|
|
|
|
|