Kaljukultasade

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
25,00
Mahdolliset toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg, ei puita), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg, ei puita), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-30 kg, ei puita)

Kukkiessaan kultasade on varmasti yksi eksoottisimman näköisistä koristekasveista, joita suomalaisissa puutarhoissa voi kohdata. Sen oksille puhkeavat 15-30 sentin pituisina riippuvat, kirkkaankeltaiset kukkatertut, jotka koristavat pensasta muutaman viikon ajan kesäkuussa tuoden mieleen etelän lomakohteiden kukkapuut. Tuoksuvissa kukissa vierailee ahkera pölyttäjien joukko, ja pian kehittyvät hernekasveille tyypilliset palot. Edullisella kasvupaikalla kaljukultasade kehittyy vuosien mittaan pieneksi monirunkoiseksi puuksi, jolla on leveä latvus.

 


Kaljukultasade on kestävin Suomessa kokeilluista kultasateista. Kaikki sen osat, erityisesti siemenet, ovat erittäin myrkyllisiä niin ihmisille kuin monille eläimillekin. Puu vaatii Suomessa lämpimän ja aurinkoisen kasvupaikan, mutta tyytyy kuivaan ja vähäravinteisen kasvualustaan. Pensas kannattaa suojata talvisin jyrsijöiltä, koska erityisesti jänikset käyvät napsimassa oksia.

 

Kaljukultasade ei vaadi erillistä leikkaamista. Huonot oksat voidaan poistaa.

 

Kasvuvyöhyke: I(II)
Latinankielinen nimi: Laburnum alpinum
Myyntikoko: 4 l astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 2-5 m
Kukinta: kesäkuu
Kasvupaikka: aurinkoinen-puolivarjo, suojainen
Istutusväli: 2-5 m

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Muut koristepensaat