Tarhakeijunkukka 'Black Pearl'

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

14,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

Tarhakeijunkukka 'Black Pearl'in lehdet ovat kiiltävät mustanpurppurat. Väri ei haalistu edes auringossa. Lehtien alapinta on roosanpurppura. Vanhimmat lehdet saavat hopeisen pinnan. Lehtimätäs on noin 25 cm korkea ja 45 cm leveä. Kermanvalkoiset kukat pinkeillä verhiöillä 45 cm pitkissä tummissa varsissa. Tummalehtiset kasvit korostavat hyvin värikkäämpiä kasveja ja tuovat näin syvyyttä kukkapenkkiin.

 

Keijunkukka on hieno lisä kukkapenkkiin, reunuskasviksi, metsäpuutarhaan, maanpeitoksi sekä ruukkuihin. Keijunkukka viihtyy parhaiten puolivarjoisella paikalla, humuksisessa, tuoreessa, ravinnerikkaassa, läpäisevässä, mielellään 20-40 cm syvässä maassa. Vihreälehtiset lajikkeet viihtyvät myös varjossa. Puna-, hopea- ja keltalehtiset lajikkeet tarvitsevat sen sijaan melko paljon valoa. Keijunkukkia ei kannata sijoittaa paahteeseen, sillä lehtien vaaleat osat kärventyvät helposti. Ne viihtyvät aurinkoisella paikalla vain jos maa pysyy kosteana mutta eivät kuitenkaan pidä seisovasta vedestä. Keijunkukka houkuttelee perhosia. Peurat taas jättävät useimmiten keijunkukat rauhaan. Kasvit jaetaan keväällä 3-4 vuoden välein. Kukkineiden kukkien poistaminen lisää kukintaa. Keijunkukat voivat puolivarjossa kukkia jopa kaksi kuukautta. Kukat sopivat hyvin myös leikkokukiksi. Keijunkukkien lehdet säilyvät lumen suojassa vehreinä kevääseen asti. Ohutlumisilla alueilla lehdistö tuhoutuu helposti kevätviimoissa. Hitaasti leviävät lehtimättäät kohoavat ajan myötä maanpinnasta, joten paljastuvat tyvet on hyvä mullata aika ajoin. Lisätään jakamalla tai siemenistä. 

 

Kestävyys: kestävä
Tieteellinen nimi: Heuchera `Black Pearl´
Myyntikoko: 2 l astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 20/45 cm
Kukinta: heinäkuu-, kermanvalkoinen
Kasvupaikka: aurinko-puolivarjo, tuore, humuspitoinen, runsasravinteinen, läpäisevä
Istutusväli: 40 cm

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Keijunkukat