Syksyllä istutettavat kukkasipulit, amaryllikset ja pioninjuurakot - tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
Ei saatavilla
KULTTUURIPERINTÖLAJIKE.
Kulttuuriperintölajike vuodesta 1855. Säikeetön gourmet-papu. Paljon vihreitä, pitkiä, noin 20-25 cm:n palkoja, joissa on noin 8 vihertävänvalkoista papua. Pavut ovat miedonmakuiset. Voimakaskasvuinen lajike, joka on runsassatoinen. Valkoinen kukinta.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa maan lämmettyä vähintään 15 asteeseen. Voi myös esikasvattaa sisällä. Pidä kylvös noin 25 asteessa. Istutus ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. Peitä mielellään harsolla. Korjaa satoa säännöllisesti.
Latinankielinen nimi: Phaseolus vulgaris
Myyntikoko: 40 siementä/pss
Kylvöaika: maalis-kesäkuu
Itämisaika: 5-15 vrk
Kukinta-/Korjuuaika: heinä-syyskuu
Täysimittaisen kasvin koko: 200 cm
Kasvupaikka: aurinko
Myyntikoko | 40 siementä/pss |
Täysimittaisen kasvin koko | 200 cm |
Kasvupaikka |
|
Kukinta- tai korjuuaika |
|
Kylvöaika |
|
Taimiväli | 20 cm |
Itämisaika | 5-15 |
Riviväli | 50 cm |
Kylvösyvyys | 3-5 cm |
Varastossa | Ei |
Kylvä suoraan avomaalle touko–kesäkuussa, kun maan lämpö on vähintään 15°. Kastele multa ennen kylvöä, ja pidä se koko itämisajan kosteana. Voidaan myös esikasvattaa sisällä. Peitä kylvökset läpinäkyvällä muovilla. Tee muoviin ilmareikiä tai tuuleta astiaa säännöllisesti. Pidä kylvöksiä n. 25°:ssa. Kun hallanvaara on ohi, istuta taimet karaisun jälkeen ulos. Kylvökset on hyvä peittää harsolla.
|
|
|
|
|
|
|
|