Keltakotakuusama

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
19,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

Keltakotakuusama on alku- ja keskikesän helmiä kukkiessaan vaaleankeltaisin torvimaisin kukin. Kukissa olevan laikun väri muuttuu kukinnan edetessä oranssista ruosteenpunaiseksi. Harvoin nähty keltakotakuusama on sukunsa kestävin laji ja on menestynyt erinomaisesti Oulussa ja Kuusamossa saakka. Pensaan kasvutapa on pysty, mutta lumi painaa oksia sivuille, jolloin se peittää kasvupaikkansa hyvin.

Keltakotakuusaman levinneisyysalue ulottuu Koillis-Kiinasta Japaniin. Suomalaisen retkikunnan keruista Amurinmaalla on valittu erään osallistujan mukaan nimetty ’Jouni’-lajike ja Norjassa samaa kantaa oleva ’Amur’. Nämä kannat tuntuvat menestyvän pohjoisissa ja mantereisissa oloissa paremmin kuin eteläisessä Suomessa. Mustilassa koeviljellään useita alkuperiä, joiden menestymisessä on ollut suurta vaihtelua.

 

Kasvuvyöhyke: I-VI
Tieteellinen nimi: Weigela middendorfiana
Myyntikoko: astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 1-1,5 m
Kukinta: heinäkuu
Kasvupaikka: aurinkoinen-puolivarjo
Istutusväli: 1 m

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Kuusamat