Kiiltotuhkapensas

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
14,50
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg)

Tuhkapensaat ovat ruusukasvien (Rosaceae) heimon laaja ja kirjava, noin 300 lajin suku pohjoisella pallonpuoliskolla. Suku koostuu lehtensä varistavista ja eriasteisesti ainavihannista lajeista, joista matalimmat ryömivät alle 30-senttisinä juurtuen versoistaan ja puumaiset kohottavat latvansa jopa 15 metrin korkeuteen. Suomessa esiintyy luonnonvaraisena yksi laji: kallio- eli pohjolantuhkapensas (C. scandinavicus).

Keski-Aasiasta kotoisin oleva kiiltotuhkapensas on meillä yleisimmin kasvatettu tuhkapensas. 1960- ja 1970-luvuilla se oli toiseksi eniten viljelty aita- ja koristepensas. Oksisto haarautuu tiheästi, ja nopeakasvuisesta pensaasta voi kasvattaa erinomaisen leikatun aidan. Tuhkapensaiden marjat ovat myrkyllisiä.

Se kasvaa noin 3 metriä korkeaksi ja viihtyy sekä aurinkoisella että varjoisalla kasvupaikalla. Kiiltotuhkapensas on vaatimaton kasvupaikan suhteen ja se viihtyy sekä kuivassa että tuoreessa, keskiravinteisessa kasvualustassa. Pääasia, että kasvualusta on vettäläpäisevä.

 

Kasvuvyöhyke: I-VI
Tieteellinen nimi: Cotoneaster lucidus
Myyntikoko: 1,5 l astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 2-3 m
Kukinta: touko-kesäkuu
Kasvupaikka: aurinko-varjo
Istutusväli: 70 cm

Tuotteen lisätiedot

Toimitusviikko Saapuu arvioidusti myymälään vk:lla 19.

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Koristearonia
13,50
Punatammi
75,00

Selaa tätä tuoteryhmää: Muut koristepensaat