Syksyllä istutettavat kukkasipulit, amaryllikset ja pioninjuurakot - tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
Herkullinen, kotimainen maa-artisokka. Maa-artisokka on monipuolinen ja herkullinen juures, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ruoanlaittoon. Kasvi on peräisin Pohjois-Amerikasta ja saapui Eurooppaan jo 1500-luvulla. Mukulat ovat kasvin turvonneita maavarsia, jotka sisältävät runsaasti inuliinia – ravintokuitua, jolla on paljon terveyshyötyjä.
Maultaan mieto maa-artisokka on täydellinen lisäke keittoihin, gratiineihin, muhennoksiin ja patoihin. Voit myös nauttia maa-artisokan raakana salaateissa tai välipalana. Sen käyttö on helppoa ja monipuolista, ja se sopii sekä arki- että juhlaruokiin.
Maa-artisokan voi istuttaa joko keväällä tai syksyllä. Sato korjataan mahdollisimman myöhään syksyllä, kun mukulat ovat saavuttaneet täyden kypsyyden. Maa-artisokka kasvaa 1,5-2 m korkeaksi ja kukkii keltaisin kukin elo-lokakuussa. Se on vaivaton kasvatettava ja menestyy hyvin erilaisissa maaperissä.
Pakkaus sisältää 7-10 mukulaa. Mukulat on kasvatettu Suomessa.
Tieteellinen nimi | HELIANTHUS tuberosus L. |
Myyntikoko | 500 g |
Vuotisuus |
|
Taimiväli | 50-60 cm |
Riviväli | 70-100 cm |
Kylvösyvyys | 10-15 cm. |
Varastossa | Ei |
Istuta syksyllä tai keväällä ravinteikkaaseen multaan. Tue taimet tarvittaessa. Korjaa sato myöhään. Parasta on jättää mukulat kasvupaikalle, peittää ne oljilla tai vastaavalla ja korjata niitä sitten talven aikana tarpeen mukaan. Maahan jääneet mukulat ja juuren palat talvehtivat ja kasvattavat seuraavana keväänä uusia mukuloita.
|
|
|
|
|
|
|
|