Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
Förhandsförsäljning börjar 2.1.2022 och leveranserna vecka 11-13.
Odla egen ostronskivling på ekologisk halm. Förpackningen 28x18x9 cm, ca 7,5 l. Vatten tillföres och hålls i ca 2 veckor i 20-25 grader. Därefter skall odlingen ha dagsljus och temperatur 10-15 grader, dock inte direkt solljus. Skörd inom ca 1 vecka. Får ej torka. 3 förväntade skördar under upp till 3 månader.
Vetenskapligt namn | PLEUROTES |
i lager | Nej |
Odling av ostronskivling på ekologisk halm. Förpackningen innehåller en påse med substrat. Då lådan öppnas kolla att substratet är genomväxt helt vit, annars stäng lådan med kartonglocket (du behöver inte längre plastlocket) och förvara i 10-14 dagar i 20-25 grader. Låt plastpåsen vara runt substratet. 1) Odling: Starta odlingsprocessen genom att göra fem 2-3 cm hål i plasten runt substraten. Vattna sedan substratet med ¼ liter vatten, så att ytan är fuktig. (Låt sedan setet stå med kartonglocket på i 20-25 grader). 2) Efter ca 2 veckor syns vita knoppar. Ta nu locket från lådan och tryck in de fyra hörnen på locket, ta bort den inre cirkeln från toppen av locket och lägg tillbaka det på lådan. Sätt nu lådan i ett rum där solljus kommer in, i en temperatur på 10-15 grader, men inte i direkt solljus. 3) Säkerställ att ytan på substratet ALDRIG torkar. Fukta minst en gång om dagen med en blomster spraykanna (inte för vått). 4) Från de vita knopparna kommer små stjälkar med grå prickar, detta är de så kallade svampklasarna. Fortsätt att spraya svamparna dagligen så att de inte torkar. 5) Skörd: den totala skördetiden kan räcka upp till tre månader. En klase måste dras ut med en vridning, säkerställ att ingen del av svampköttet blir kvar i substratet. Skär av svamparna 1 cm under lamellerna innan användning. Stjälkarna, vilka är segare, kan användas till såser eller soppor. Nu upprepas cykeln från punkt 3. Du kan skörda tre gånger från setet. Före varje ny odlig gör 5 nya hål i plasten. Lycka till och smaklig måltid!