Palavarakkaus

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
5,50
Mahdolliset toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-30 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-30 kg)

 

Palavarakkaus on oikea vanhanajan perinteinen ryhmäperenna, ylioppilasneilikaksikin kutsuttu. Se on tullut Suomeen jo 1700 luvun alussa. Tiheästi vieretysten sijaitsevat tulipunaiset kukat muodostavat pitkän kukkavarren päähän puolipallon. Yksittäistä kukkaa katsottaessa kukka muistuttaa ristiä ja sen vuoksi sitä kutsutaan jerusaleminristiksi alkuperäisellä kotialueellaan Lähi-Idässä. Päivä- ja yöperhoset suosivat palavaarakkautta. Kasvi voi hyötyä tuennasta etenkin runsasravinteisilla mailla. Maaperänsä suhteen kasvi on varsin kaikkiruokainen, kunhan saa kasvurauhan. 
Palavarakkaus sopii hyvin myös kasvamaan kukkakedoille, missä se voi kylväytyä itsestään. Palavarakkaus leviää hillitysti niin siemenistä kuin juurakostaan, eikä se häiritse muiden perennojen kasvua. 

 

Kasvuvyöhyke: kestävä
Latinankielinen nimi: Lychnis chalcedonica
Täysimittaisen kasvin koko: 60-80 cm
Myyntikoko: astiataimi
Kukinta: heinäkuu, tulipunainen
Kasvupaikka: aurinkoinen, tulipunainen
Kasvualusta: kuiva-tuore, kuohkea, multava, hiekkainen, (runsas-)keskiravinteinen, läpäisevä
Istutusväli: 35 cm

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Harmaamalvikki
6,00
Myskimalva
5,50

Selaa tätä tuoteryhmää: Muut perennat