Pallesorvarinpensas

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
35,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

Pallesorvarinpensaan oksat ovat erikoiset: niistä lähtee pieniä, litteitä suikaleita, kuin pieniä siipiä. Siitä tulee myös kasvin alkuosan nimi palle (vrt. palleköli). Se kasva luontaisena Venäjällä, Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. 1800-luvulla se levisi koristekäyttöön. Pallesorvarinpensas sopii kasviryhmiin tai yksittäiskasviksi. Loppukesällä kehittyvät riippuvat siemenkodat, jotka avautuvat lyhty- tai potkurimaisesti vapauttaen oranssin siemenvaipan peittämät varsinaiset siemenet. Sen voimakkaan punainen syysväri ei jää huomaamatta.

 

Sorvarinpensaiden (Euonymus) sukuun kuuluu toista sataa lajia, joiden enemmistö on kotoisin Aasiasta. Niistä monet ovat näyttäviä ja monikäyttöisiä koristekasveja, joiden suuren suosion esteenä lienee ollut lähinnä pelko myrkytyksistä. Suurina määrinä syötynä kaikki kasvinosat todellakin aiheuttavat myrkytysoireita ihmisille ja eläimille. Toisaalta niiden paha maku ja haju eivät kannusta ruokailemaan.

 

Pensas ei kaipaa säännöllistä leikkausta, mutta huonot oksat voidaan poistaa.

 

Kasvuvyöhyke: I-II
Tieteellinen nimi: Euonymus alatus
Myyntikoko: 40-60 cm
Täysimittaisen kasvin koko: 1-1,5 m
Kukinta: kesäkuu
Kasvupaikka: aurinkoinen-puolivarjo, suojaisa, lämmin

Istutusväli: 1-2 m

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Sorvarinpensaat