Pihajasmike

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
15,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

Yleisesti tunnettu ”jasmiinipensas” eli pihajasmike on yksi vanhimmista koristepensaistamme. Se otettiin Euroopassa viljelyyn tiettävästi 1500-luvulla ja saapui Suomeen pari vuosisataa myöhemmin.

 

Parimetriseksi kehittyvä pensas kukkii kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa voimakkaasti tuoksuvin valkoisin kukin, joita on viidestä seitsemään kappaletta kukinnossa. Pitkästä viljelyhistoriastaan huolimatta pihajasmike on jäänyt vähemmälle suosiolle puisto- ja hovijasmikkeiden (P. lewisii, P. pubescens) tultua taimistovalikoimiin. Tämän lisäksi lajeja ei ole osattu kunnolla erottaa toisistaan ja lajien väliset risteymät tekevät tunnistamisesta vielä vaikeamman.

 

Pensas sopii niin vapaasti kasvavaksi aidanteeksi, kuin yksittäispensaaksi puutarhaan. Kevyessä varjossakin viihtyvät jasmikkeet sopivat puustoiselle tontille erinomaisesti.

 

Kasvuvyöhyke: I-III(IV)
Tieteellinen nimi: Philadelphus coronarius
Myyntikoko: astiataimi 3 l
Täysimittaisen kasvin koko: 2-3 m
Kukinta: kesä-heinäkuu
Kasvupaikka: aurinko–puolivarjo

Istutusväli: 1 m

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Köynnöshortensia
19,00
Norjanangervo
12,50

Selaa tätä tuoteryhmää: Jasmikkeet