Loistokurjenmiekka 'Snow Queen'

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
6,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg)

Loistokurjenmiekka 'Snow Queen' kukkii kesä-heinäkuussa valkoisin kukin. Kukkien nielut ovat keltaiset. Lehtimätäs kasvaa 70-90 cm korkeaksi ja 60 cm leveäksi, kukkavarret nousevat lehtiä hieman korkeammalle. Loistokurjenmiekka sopii hyvin monenlaisiin kasvupaikkoihin, koska se kestää myös tilapäistä kosteutta sekä kuivuutta. Parhaimmillaan se on aurinkoisella kasvupaikalla, läpäisevässä maassa. Ei siedä talvimärkyyttä. Erinomainen leikkokukka, koska se säilyy kauan maljakossa. Kukka houkuttelee mehiläisiä. Kalkinsuosija. Lisätään jakamalla. Myrkyllinen.

 

Loistokurjenmiekat ovat monimuotoisia risteymiä, joiden perimään vaikuttaa vahvimmin siperiankurjenmiekka. Loistokurjenmiekan lajikkeilla kukkien väri vaihtelee valkoisesta sinisen, siniliilan ja vaaleanpunaisen sävyihin sekä lähes mustanviolettiin. Loistokurjenmiekan kukka on kooltaan 7-15 cm, lajikkeesta riippuen. Kukinta ajoittuu kesä-heinäkuun vaihteeseen. Loistokurjenmiekat kasvavat 60-120 cm korkuisiksi. Niiden pystyt, kapeat, hieman sinivihreät lehdet kasvavat suurina mättäinä. Kukkavarret nousevat lehdistön tasolle tai selvästi sen yläpuolelle. Loistokurjenmiekat ovat kestäviä ja helppohoitoisia ja viihtyvät parhaiten tuoreessa, läpäisevässä maaperässä. Loistokurjenmiekat ovat siperiankurjenmiekkaa talvenarempia eivätkä siedä talvimärkyyttä. Loistokurjenmiekat leviävät hitaasti lähellä maanpintaa olevan juurakkonsa avulla. Juurakolle on hyvä levittää pari senttiä multaa muutaman vuoden välein jotta se ei nousisi liikaa.

 

Kestävyys: kestävä
Tieteellinen nimi: Iris Sibirica-Ryhmä 'Snow Queen'
Myyntikoko: 0,5 l astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 70-90 cm
Kukinta: kesä-heinäkuu, valkoinen
Kasvupaikka: aurinko-puolivarjo, tuore, ravinteikas, humuspitoinen, läpäisevä.
Istutusväli: 40 cm
Alkuperämaa: FI

Tuotteen lisätiedot


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Valkoalpi
6,50
Kaunopunahattu
6,00

Selaa tätä tuoteryhmää: Kurjenmiekat