Tarhavarjohiippa

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
9,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg), Lisäys ennakkotilaukselle

Tarhavarjohiippa on puutarha-alkuperää oleva risteymä 1800-luvun puolivälistä. Sen vanhemmat ovat Etelä- ja Keski-Euroopassa luonnonvarainen alppivarjohiippa (E. alpinum) ja aasialainen idänvarjohiippa (E. grandiflorum). Risteymä on luotettava varjoperenna ja siksi edelleen yleinen, vaikka myynnissä oleva varjohiippavalikoima on vuosituhannen vaihteen tienoilla huomattavasti runsastunut.

Varjohiipat kuuluvat happomarjakasvien heimoon, joka tunnetaan piikkisistä pensaista. Myös tarhavarjohiipan lehtiä ympäröivät terävät mutta hyvin pienet piikit.

Kun uudet lehdet keväällä nousevat, niissä on punertavaa väritystä. Samaa tahtia avautuvissa pienissä mutta lukuisissa nelisakaraisissa kukissa on punaiset verholehdet ja kalpeankeltaiset terälehdet. Kukat jäävät pian peittävän lehdistön alle. Lehdet ovat kesäasussaan vaaleahkon vihreitä, ohuita ja kovia. Syksyllä ne saavat uudestaan punaruskean värityksen. Tarhavarjohiippa kasvaa nopeasti ja viihtyy saadessaan olla samalla paikalla vuosia.


Kasvuvyöhyke: kestävä
Tieteellinen nimi: Epimedium × rubrum
Täysimittaisen kasvin koko: 30-40 cm
Myyntikoko: astiataimi
Kukinta: kesäkuu, punainen
Kasvupaikka: puolivarjo-varjo
Kasvualusta: koste-tuore, runsasmultainen, läpäisevä, kalkittu-hapan
Istutusväli: 30 cm
Alkuperämaa: FI

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Koristetikku hyönteinen
alk. 6,70
Lehtosinilatva
6,00

Selaa tätä tuoteryhmää: Muut perennat