Morsionruusu 'Juhannusmorsian' FinE

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
16,50 €
11,55
Säästät 30 %
Mahdolliset toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg, ei puita), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg, ei puita), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-30 kg, ei puita)

Morsionruusu 'Juhannusmorsian' aloittaa nimensä mukaan kukinnan juhannuksen tienoilla runsain, voimakkaasti tuoksuvin, hennon liilanvaaleanpunaisin kukin, jotka avauduttuaan muuttuvat melkein valkoisiksi. Kiulukat ovat tummanruskeat.
Pensaan kasvutapa on pysty ja se sopii hyvin yksittäispensaaksi, pensasryhmiin tai vapaasti kasvavaksi aidanteeksi. Morsionruusu kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi, haaroo hyvin, sekä muodostaa juurivesoja.

Morsionruusu sopii kasvutapansa puolesta hyvin yhteen suviruusun kanssa ja istuttamalla nämä kaksi pensasta lähelle toisiaan, takaat kauniin kukkaloiston koko keskikesän ajaksi.

 

Ruusun alkuperää ei tunneta, mutta sen tiedetään tuodun 1950-luvulla Asikkalan Kurhilan kylästä Elimäen kirkonkylään, josta sitä on siirretty Laukaalle. Ruusun arvellaan olevan 'Lismore' jota oli saatavana vuonna 1914 Pietarista ja Englannista vielä 1930-luvulla.  

 

Kasvuvyöhyke: I-VII 
Tieteellinen nimi: Rosa Spinosissima-Ryhmä 'Juhannusmorsian'
Myyntikoko: astiataimi
Täysimittaisen kasvin koko: 1,5-2 m korkea, leviää juurivesoilla.
Kukinta: kesäkuun loppu, hento liilanvaaleanpunainen, puolikerrattu
Kasvupaikka: aurinko-puolivarjo
Kasvualusta: kuiva-tuore, läpäisevä, runsasmultainen, kalkittu
Istutusväli: 80-100 cm

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Jaloängelmä
4,20

Selaa tätä tuoteryhmää: Pensasruusut