Höstens blomlökar -förhandsförsäljningen har börjat!
Den läckra, inhemska jordärtskockan. Jordärtskockan är en mångsidig och läcker rotfrukt som erbjuder många möjligheter till matlagning. Växten härstammar från Nordamerika och kom till Europa redan på 1500-talet. Knölarna är växtens svullna underjordiska stammar som innehåller rikligt med inulin - kostfiber som har många hälsofördelar.
Med sin milda smak är jordärtskockan perfekt till soppor, gratänger, grytor och stuvningar. Du kan också njuta av jordärtskockan rå i sallader eller som mellanmål. Dess användning är enkel och mångsidig och den passar både vardags- och festmat.
Jordärtskockan kan planteras antingen på våren eller på hösten. Skörden tas så sent som möjligt på hösten när knölarna har uppnått full mognad. Jordärtskockan växer 1,5-2 m hög och blommar med gula blommor i augusti-oktober. Den är lättodlad och trivs bra i olika jordtyper.
Förpackningen innehåller 7-10 knölar. Knölarna har odlats i Finland.
Vetenskapligt namn | HELIANTHUS tuberosus L. |
Försäljningsstorlek | 500 g |
Årighet |
|
Planteringsavstånd | 50-60 cm |
Radavstånd | 70-100 cm |
Sådjup | 10-15 cm. |
i lager | Nej |
|
|
|
|
|
|
|
|