Poppelimagnolia 'Blue Opal' 60-80 cm

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä. Tilaa ilmoitus saatavuudesta sähköpostiisi alla olevasta linkistä:

Ilmoita saatavuudesta
85,00
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto myymälästä, Matkahuollon Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuollon bussipaketti (0-30 kg), Matkahuolto kotiinkuljetus (0-35 kg), Matkahuollon Varovasti Lähellä-paketti (0-30 kg), Matkahuolto Varovasti Kotiinkuljetus (0-35 kg)

Poppelimagnolia 'Blue Opal'in  kermankeltaisissa kukissa on säväyttävän sinivihreät uloimmat terälehdet. Kukat ovat noin 10 cm leveät, kuppimaiset. Todella hieno erikoisuus puutarhaan!


Mustilan Etelärinteen kookas, vanha, talvisodan pakkaset kestänyt poppelimagnolia tuhoutui 1970-luvulla maata myöten juhannusviikon yöpakkasten, kuivan kesän ja aikaisen, kylmän talven yhteisvaikutuksesta. Kannosta kasvoi kuitenkin vesa, joka on jälleen varttunut kukkivaan kokoon. Juhannuksen aikoihin puhkeavat kukat ovat vaaleanvihreät ja jäävät lehdistön seassa helposti huomaamatta. Poppelimagnoliassa näyttävintä ei olekaan kukinta vaan rehevä yleisolemus ja kookkaat lehdet, jotka saattavat kasvaa yli 20-senttisiksi. Englanninkielisen nimensä cucumber-tree se on saanut raakaana avomaankurkkua muistuttavien hedelmiensä perusteella.


Kotiseudullaan Pohjois-Amerikan itäosissa poppelimagnolia kasvaa noin 20 metriseksi, leveälatvuksiseksi puuksi, mutta jää Etelä-Suomessa  selkeästi pienemmäksi. Suomessa sitä on kasvatettu jo sadan vuoden ajan, mutta lähinnä kokoelmissa.


Kasvuvyöhyke: I
Tieteellinen nimi: Magnolia acuminata
Myyntikoko: astiataimi, 60-80 cm
Täysimittaisen kasvin koko: 5-10 m
Kukinta: kesä-heinäkuu, kermankeltainen-sininen
Kasvupaikka: aurinkoinen, lämmin, suojaisa
Kasvualusta: tuore, runsasmultainen, keskiravinteinen-runsasravinteinen, hapan
Alkuperämaa: EU

Tuotteen lisätiedot


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Magnolia 'Galaxy'
45,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Magnoliat, Demotuoteryhmä, Demotuoteryhmä, D Perunat ja sipulit, D Alppiruusut