Pieni salaatti, jonka lehdet saavat myöhemmin punaisia vivahteita. Nopeakasvuinen lajike sisään, avomaalle tai kasvihuoneeseen. Kaunis ja hyvänmakuinen, sopii salaatteihin ja koristeeksi ruokien viimeistelyyn.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä. Kastele maa ennen kylvöä ja pidä kosteana itämisen ajan. Kylvä erissä jotta satoa riittää koko kesäksi. Kylvä harvaan tai harvenna taimiväliä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Voidaan viljellä myös sisätiloissa maalis-huhtikuussa. Peitä siemenet kirkkaalla muovilla, jossa on ilmareiät.
Kylvä helmikuulta alkaen lämpölavaan tai kasvihuoneeseen. Kastele multa ennen kylvöä, ja pidä se koko itämisajan kosteana. Voit myös esikasvattaa maalis-huhtikuussa sisällä. Peitä kylvökset kirkkaalla muovilla, johon on tehty ilmareikiä. Saat parhaan tuloksen, kun kylvät harvaan tai koulit taimet. Kun hallanvaara on ohi, istuta karaisun jälkeen lämmittämättömään kasvihuoneeseen.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Kulttuuriperintö-lajike vuodelta 1968. Avomaankurkku. Suosittu lajike joka on monien nykypäivän enemmän jalostettujen kurkkujen edeltäjä. Tummanvihreät, hieman piikkiset kurkut korjataan niiden ollessa parhaimmillaan, noin 20 cm pitkiä. Ristipölytteinen. Nopeakasvuinen ja korkeatuottoinen, hyvin taudinkestävä lajike. Voidaan kasvattaa sekä kasvihuoneessa että avomaalla.
Viljely: Esikasvatus sisällä. Vaatii itääkseen 25 asteen lämpötilan. Itämisen jälkeen 16-20 astetta. Istutetaan ulos karaistuksen jälkeen kun yöpakkaset on ohi. Poista kasvupiste 5-7 lehden kohdalta ja tue sivuversoja. Viljellään lämpimällä paikalla ulkona tai kasvihuoneessa.
Esikasvata sisällä taimimullassa. Peitä kylvökset läpinäkyvällä muovilla. Tee muoviin ilmareikiä tai tuuleta astiaa säännöllisesti. Pidä kylvöksiä n. 25°:ssa ja itämisen jälkeen 16–20°:ssa. Kun hallanvaara on ohi, istuta taimet karaisun jälkeen ulos. Kun taimiin on kehittynyt 5–7 lehteä, latvo kasvupisteestä ja tue sivuversot. Kasvata lämpimällä paikalla ulkona tai kasvihuoneessa.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Kulttuuriperintölajike 1500-luvulta. Chilipaprika 'Gorria'n tulisuus on 1500-4000 SHU. Sillä on kirkkaan punaiset, sileät, kartiomaiset hedelmät, jotka ovat noin 11-12 cm pitkiä. Maku on täyteläinen, hedelmäinen. Paras lajike kuivatuille chilihiutaleille tai chilijauheelle.
Viljely: Esikasvatus sisällä. Itää valossa. Kostuta multa ennen kylvöä ja paina siemenet kevyesti mullan pintaan. Peitä kylvös rei´itetyllä, läpinäkyvällä muovilla. Pidä kylvös 20-25 asteessa, itämisen jälkeen valoisassa ja hieman viileämmässä. Istutus ulos karaistuksen jälkeen yöpakkasten loputtua. Kasvatetaan kasvihuoneessa tai lämpimällä paikalla avomaalla.
Tieteellinen nimi: Capsicum annuum
Myyntikoko: 4 siementä/pss
Yksivuotinen
Kylvöaika: helmi-maaliskuu
Itämisaika: 20-30 vrk
Kukinta-/Korjuuaika: heinä-lokakuu
Täysimittaisen kasvin koko: 80 cm
Kasvupaikka: aurinko
Tuotteen lisätiedot
Tieteellinen nimi
Capsicum annuum
Myyntikoko
4 siementä/pss
Täysimittaisen kasvin koko
80 cm
Kasvupaikka
Aurinko
Kylvöaika
Helmikuu
Maaliskuu
Itämisaika
20-30 vrk
Esikasvatus sisällä. Itää valossa. Kostuta multa ennen kylvöä ja paina siemenet kevyesti mullan pintaan. Peitä kylvös rei´itetyllä, läpinäkyvällä muovilla. Pidä kylvös 20-25 asteessa, itämisen jälkeen valoisassa ja hieman viileämmässä. Istutus ulos karaistuksen jälkeen yöpakkasten loputtua. Kasvatetaan kasvihuoneessa tai lämpimällä paikalla avomaalla.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Kauniit kullanvihreät, erittäin makeat, noin 20 gramman painoiset hedelmät. Makea ja mehukas. Satoisa. Ihanteellinen pieneen puutarhaan tai parvekkeelle.
Viljely: Esikasvatus sisällä helmi-huhtikuussa. Ruukkuihin 2/3 istutusmultaa ja pintaan 1/3 kylvömultaa. Pidä kylvös 22-25 asteessa, itämisen jälkeen 18-20 asteessa ja hyvin valoisassa. Istutus ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. "Varkaat" eli sivuversot poistetaan.
Esikasvatus sisällä helmi-huhtikuussa. Ruukkuihin 2/3 istutusmultaa ja pintaan 1/3 kylvömultaa. Pidä kylvös 22-25 asteessa, itämisen jälkeen 18-20 asteessa ja hyvin valoisassa. Istutus ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. "Varkaat" eli sivuversot poistetaan.
Perinteinen mausteyrtti. Erityisen sammal- poimuinen. Tummanvihreät lehdet. Erittäin maukas mausteyrtti pataruokiin ja säilöntään. Kaunis myös koristeena. Hallankestävä. Erinomainen pakastuslajike.
Viljely: Liota siemeniä yksi vrk ennen kylvöä. Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä tai aikaisin syksyllä. Voidaan myös esikasvattaa sisällä maalis-huhtikuussa ulosistutettavaksi touko-kesäkuussa. Sadonkorjuu vähitellen koko kauden ajan. Kukkii toisena vuonna jonka takia suositellaan uuttaa kylvöä joka vuosi.
Kylvä suoraan avomaalle, kun maa on muokattavissa. Myös syyskylvö on mahdollinen. Talvehtineista taimista saa keväällä hienon sadon. Peitä taimet talveksi.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Keski-aikainen lehtisalaatti. Vaaleanvihreät, vahvasti poimuiset lehdet tiiviinä ruusukkeina. Tämä rapea ja maukas lajike sopii niin salaatteihin kuin koristeluunkin.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä. Kastele maa ennen kylvöä ja pidä kosteana itämisen ajan. Uusintakylvä parin viikon välein jotta satoa riittäisi koko kasvukauden. Harvenna ensin taimiväli 20 cm:iin ja korjaa tämän jälkeen uusia, pieniä lehtiä tai kokonaisia taimia vähitellen.
Kylvä avomaalle, kun maa on muokattavissa. Kastele multa ennen kylvöä ja pidä se koko itämisajan kosteana. Saat tiiviit kerät, kun korjaat harventaen, niin että taimiväliksi tulee 20 cm. Voit myös kylvää useita kertoja ja korjata satoa lehtisalaatin tapaan pitkin kautta.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Paljon kukkia keltaisen ja oranssin eri sävyissä. Kukissa vaihteleva punainen marmorointi. Tiivis, pensasmainen kasvutapa. Sopii hyvin ruukkuihin, laatikoihin, kukkapenkkiin ja reunuskasviksi. Kukat ja lehdet ovat syötäviä.
Viljely: Esikasvatus sisällä. Peitä kylvös reiítetyllä, läpinäkyvällä muovilla. Pidä kylvös 20-25 asteessa, valossa ja viileässä, noin 18-20 asteessa itämisen jälkeen. Istutetaan ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. Poista kuihtuneet kukat pidentääksesi kukintaa.
Esikasvata sisällä kylvömullassa. Peitä kylvökset kirkkaalla muovilla, johon on tehty ilmareikiä. Pidä kylvöksiä 20–25°:ssa ja siirrä ne itämisen jälkeen valoisaan ja viileään paikkaan. Kun hallanvaara on ohi, istuta taimet karaisun jälkeen ulos. Poista kuihtuneet kukat sitä mukaa kuin niitä tulee, niin kukinta jatkuu pidempään.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Vaalean vihreät, hieman pilkukkaat, pitkänomaiset hedelmät. Herkullinen maku ja kiinteä malto. Aikainen ja satoisa. Käytetään tuoreena salaateissa, grillattuna, patoihin jne. Myös kukat ovat syötäviä. Versojen pituus 1-2 m.
Viljely: Esikasvatus sisällä. Itää noin 25 asteessa. Itämisen jälkeen pidetään noin 20 asteessa. Istutetaan ulos yöpakkasten loputtua. Voidaan kylvää myös suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä noin 15 asteiseksi. Sadonkorjuu kurpitsojen ollessa 10-20 cm kokoisia.
Esikasvata sisällä taimimullassa huhti–toukokuussa. Peitä kylvökset kirkkaalla muovilla, johon on tehty ilmareikiä. Pidä kylvöksiä n. 25°:ssa ja itämisen jälkeen n. 20°:ssa. Kun hallanvaara on ohi, istuta karaisun jälkeen ulos. Voit myös kylvää suoraan avomaalle, kun maa on lämmennyt n. 15-asteiseksi. Kasvata lämpimällä paikalla ulkona tai kasvulavassa. Korjaa hedelmiä läpi kauden 10–20 cm:n pituisina.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös
Pitkät, vaaleanvihreät, hienoliuskaiset lehdet suurina, vaaleanvihreinä ruusukkeina. Luotettava, voimakaskasvuinen ja säänkestävä lajike. Kasvattaa kukkavarren myöhään, joten satokausi on pitkä.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä. Kastele maa ennen kylvöä ja pidä kosteana itämisen ajan. Säännöllinen kylvö takaa sadon koko kaudeksi. Harvennuskorjaa taimiväliksi 25 cm ja korjaa sen jälkeen pieniä lehtiä tai kokonaisia taimia pitkin kasvukautta.
Nopeakasvuinen salaattisinappi. Intensiivisen punaiset, erittäin hienoliuskaiset lehdet ja vihreät varret. Hyvä, keskivahva sinapinmaku. Koristeelliset lehdet tuovat salaattisekoituksiin luonnetta sekä aivan uuden maku-ulottuvuuden. Kylmänkestävyytensä takia satoa voidaan korjata vielä myöhään syksyllä.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä aina heinäkuun loppuun saakka. Kastele maa ennen kylvöä ja pidä kosteana itämisen ajan. Kylvä säännöllisesti niin saat satoa koko kasvukauden. Lehtiä korjataan vähitellen. Harso suojaa tuholaisilta. Kylmänkestävä lajike.
Kylvä suoraan avomaalle, kun maa on muokattavissa. Kylvää voidaan heinäkuun lopulle asti. Jos kylvät useita kertoja, saat hyvin satoa koko kesän. Korjaa lehtiä läpi kauden. Harso suojaa tuhohyönteisiltä. Kylmänkestävä.
Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös